Witam, mam problem z autkiem. Nie mogę go odpalić ani nic prawie z nim zrobić. Komputer pokazal jakies bledy sporadyczne od spalania stukowego, czujnika g81 i inne niezbyt wazne. Auto takie kupiłem. Czy to wina akumulatora czy może jakiś moduł komfortu padł? (o ile jest w octavi) Pozdrawiam serdecznie
prezes870, na szybko to możesz podłączyć na szelki z innego auta i spróbować odpalić bądź jeżeli masz miernik to sprawdź jakie masz napięcie na zaciskach akumulatora.ok
bezpieczniki wszystko ok, rozrusznik wyjety kreci jak glupi, masy wszystkie wyczyszczone plus do tego aku nowy i dalej to samo. Auto caly czas stoi ale zauwazylem ze na obojetnie jakim biegu nie da rady przykrecic kolami pchajac go, więc zdjąłem dekiel zaworów lecz tam pachnie nowością jezcze ( 170 tys km) i moze sie przytarł na dole? Bądz jakiś tłok sie urwał? Jak najszybciej sciagnac miske olejowa? Wiem ze w a4 i paskach jest problem bo silnik jest wzdloznie a tutaj jest taki problem?
prezes870, silniki 1,8T 20V mają koło 2masowe , kto wie czy przypadkiem ono nie padło ,bo właśnie przy padniętym kole 2masowy ,2mass się zablokowuje na amen w pacierzu i nie ruszysz ,nie chcę być prorokiem ale tym mi to śmierdzi , bo widziałem ju 2 takie przypadki .ok
Nie pocieszyles mnie :P ale tez nie jest najgorzej (lepiej wymienic dwumase niz silnik) jutro jeszcze ostatecznie na zaciag sprubuje, moze glupi pomysl ale zobaczymy. Moze poprostu na sucho rozrusznik ma moc a przy obciazeniu juz nie. No zobaczymy.
Komentarz